Sunday, November 28, 2010

kisah cinta ternoda

aku ketika dahulu pernah merasakan nikmat cinta walaupun aku tahu cinta itu tidak sesekali aku kecapi. ku pendam tapi hati tidak tertahan lalu ku biarkan kan sahaja berlalu cuma aku sentiasa berharap dan sentiasa bersangka baik sesungguhnya setiap hambaNYA pasti ada bidadari akan didampingi.

cinta itu dicipta tidak lain dan tidak bukan semata-mata pelengkap kebahagian setiap manusia yang dilahirkan tapi aku sentiasa berfikir apakah benar aku membuat cinta itu indah atau sebaliknya?

manusia tidak lari dari kesilapan hati apabila bertemu dengan cinta yg ghairah berahi menyusuk kalbu sehingga buta dan hilang pertimbangan tatkala cinta dikawal nafsu, aku tahu cinta sebegitu amat indah apabila disulam nafsu namun keindahan itu hanya sementara dan memakan diri yang mampu kelembah api kemarakan.

tapi ingatlah ALLAH itu maha pengampun bagi sang pencinta yang ternoda oleh kesilapan sendiri. tiada cinta hidup kemurungan tiada sayang hidup keberantakan tiada kasih hidup kehilangan.

serulah cinta yang benar agar kehidupan sentiasa harmoni bila disirami cinta kepadaNYA. serulah cinta yang hakiki agar hidup sentiasa diberkati.

p/s: aku merasa sunyi bila cinta lari dalam kehidupan. aku masih mencari cinta hakiki. bantulah aku!!!!!

5 comments:

Hamba Ilahi said...

semoga Allah memudahkan urusan kita dalam pencarian cinta hakiki..

bukankah setiap hari kita mendoakan di dalam Al-Fatihah,
"tunjukilah kepada kami ya Allah, jalan yang lurus..."

adam said...

insyaallah,,moga kita dinatara golongan yg dpt cinta tu,,,btw naimul belajar mesir ye...skg ni dh tahun bapa kat mesir...

Farhana Ana Insyirah said...

kdg2 cinta kpd manusia tidak semuanya indah..lebih baik serahkan cinta itu pd cinta Ilahi...:)

adam said...

insyaallah,,harap2 semua cinta terletak cinta pada ALLAH,,,JGN SESEKALI LARI DARI CINTA DISEBALIK CINTA HAKIKI...

noor allya said...

cobalah berhenti mencarinya... dan biarkan ia hadir dgn sendirinya..
kerna cinta yg lahir tanpa di sangka itu lebih indah dan murni.. tetaplah bersangka baik pada Allah dan mengharapkan redhanya

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat