Friday, July 24, 2009

salam,,,,

lama tak menulis mengenai kehidupan ni,,semenjak balik dari mesir bermacam-macam job aku cari,,dan ada yg dapat tapi aku tak amik,,,cikgu pun aku tolak,,bukan sebb tolak tak minat,,tapi jarak yg tidak dapat untuk melaksanakan tugas seorang guru,,,,tapi selagi rezeki ALLAH itu luas insyaallah,,ia akan hadir dengan usaha yg kita lakukan,,,

sekarang ini aku bekerja di firma arkitek sebagai kerani,,,,permulaan interview cik wan ragu2 dgn aku,,sebab apa,,hahaha,,,sebab jurusan yg aku amik di mmg jauh sekali dgn apa yg aku kerjakan sekarang ni,,,,by the way thanks ikin u gave ur job to me,,,alhamdulillah,,,sebenarnya bidang kerani ni susah pada awalnya,,aku kene memahami bahasa arkitek untuk aku melakukan sessuatu kerja,,,klu tak tau mungkin aku akan melopong selam-lamanya,,tapi dengan kecekalan dihati aku cuba jua untuk mempelajari apa yg arkitek lakukan,,,,bukan nnya aku kene lukis pelan,,tapi untuk aku mudah klu org call,,aku kene tau serba serbi,,surat lagi,,fail lagi,,macam2 aku kene tau,,,,tapi alhamdulillah,,suma tu aku pelajarinya dgn cik wan,,thanks cik wan help me,,,satu bende yg kita harus pelajri disini kesungguhan itu perlu untuk memajukan diri..even kita ni berlainan cabang,,,lagu satu walupun kita keje ofis hour,,solat tu jgn ditinggalkan,,,aku alhamdulillah bos yg prihatin even die cina,,tye kita dah solat ke belum...solat tu tiang agama,,klu nak tau,,klu kita keje ofis ni klu kita bersolat, keje kita akan jadi lebih mudah,,insyaalah,,

satu perkara yg aku terfikir membuatkan aku rase ini adalah satu kebetulan,,,setiap kali aku menunggu tren KTM ke kl sentral,,,ade seorang akhwat ni yg sgt cantik di pandangan mata aku,,sungguh sopan n manis,,,dimana waktu yg sama,gerabak yg sama dan destinasi yg sama aku akan terjumpa die,,,,mungkin die perasan dan aku juga perasan,,,syaitan datang membisikkan dihati agar berkenalan dgn si akhwat ni,,,tapi setiap kali die muncul aku akan pandang dan terus tunduk tatkala die memandang,,,kerisauan yg amat sgt membuatkan hati bergelora,,,syaitan sentiasa muncul,,tapi hanya seketika,,aku mampu untuk menundukkkan pandangan,,alhamdulillah,,,klu ada jodoh tidak kemana,,,,apa yg baik dtg nya dari ALLAH,,tunggu dan lihat bagaimana pencaturannya,,

untuk akhir nya,,aku pun nak balik dah,,,waktu pejabat dah abis,,tapi aku suka melewatkan agar dapat berchatting dgn kawan....semoga dengan cerita ini kita boleh mengambil istidah nya,,yang baik datang nya dari ALLAH yg buruk itu dari saya sendiri,,,

p/s: mabruk zaman ko najah juga akhir ni,,,yg tak kuar lagi,,doala selagi ada waktu,,

4 comments:

kisuke said...

tahniah la wan ko dapat kejer.
tapi lagi bagus klu ko dapat dakwah kepada bos ko ttg kehebatan islam

akhwat yg ko jumpa tu cam akhwat kat mesir ke wam.

dari budak BKASM

zhishu87 said...

salam..
hai wan...
hehehe.. best cite nie..=)

-ai-
smtkkb

::::LAdY FAFA:::: said...

enjoy ur job!

adam said...

tu kisuke,,,salam ,,apasal tak leh bukk ko nya blog,,,insyaallah,,sume tu bermula dgn sikap kita untuk berdakwah,,insyaalah sikit2 die akan mengenali islam,,doakala,,

untuk akhwat tu,,die simple je,,tudung pun bukan macam akhwat kita,,yg penting die melabuhkan bahagian dada pun dah kira cukup,,

apa2 pun aku blum ade komitmen untuk bende2 ni,,i think better i finish my study,,

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat