Friday, February 5, 2010

persatuan

persatuan ke kita?

kalau dalam persatuan pun tak pandai nak manage tak payah la nak fikir n cakap tak serupa bikin dan nak jadi seorang tokoh pemimpin yg berguna,,,lupa kan lah niat tu,,,

bila letakkan diri dalam persatuan kita kene pandai main otak,,,bukannya cakap je pandai,,,,kalau pandai main otak dan seiring dgn apa yg dirancang aku sure bila letakan diri dlm erena politik(pemimpin) u akan sukses...letakkan diri dulu dalam persatuan,,dan pastikan setiap apa yg dilakukan dlm persatuan dgn sungguh2,,bukan semata-mata kerana jawatan....

ni tak,,,kita cakap itu ini dan macam2 lagi, tapi bila suruh buat kerja tak pernah nak laksanakan pastinya tertangguh,,,bila suruh buat kerja sikit byk alasan yg diberi,,,,bila suruh bermesyuarat tak pernah nak buka minda,,asyik menggunakan idea yg bo............ tak pernah create something yg baru untuk mantapkan persatuan...

kalau ade persatuan yg sudah lama boleh cecah berpuluh tahun pasti kita akan cakap yg lama lagi best dan yg ade skg tak best,,sebab apa tak best,,,pimpinan tak berkualiti,,,sebab apa tak berkualiti dipilih oleh ahli yg tidak kualiti,,oleh itu aku rumuskan kat sini semua nya tak kualiti,,,,,oleh itu sapa yg kualiti? tanya lah diri aku dan anda,,,bila org yg dipilih menjadi pimpinan dlm persatuan ade pula mulut2 belacan,,,,apa ni,,,,die tak best la,,,,apa ni,,mamat ni lembab la,,,dan macam2 lagi,,,,dah awal2 suruh pilih calon tak nk lak pilih!!!!

kita bila dlm persatuan kene berani....bukan lembik.....berani membuat keputusan,,berani membuat perubahan,,,berani menentang pihak lawan,,,bila ade idea baru je ade je org yg bersuara sumbang,,,,bila nak majunya? letak lah persatuan tu 100 tahun tapi punya ahli yg sempit minda sama juga 100 tahun yg akan datang....

oklah,,,itu pendapat aku yg cetek,,,kalau ade sapa2 yg nak tambah n komen just komen secara ilmiah...

*tulis untuk kawan yg baru tadi mengadu kat aku,,,,untuk u mana aku rahsiakan,,,,hanya ALLAH dan aku sahaja yg tahu..yg pastinya bukan misr ya,,,,misr keda!!!!! hidup bkasm!!! hiudp pmram!!! i love so much both all u...

p/s: aku memang suka persatuan,,,,tapi aku tak kesah bila ade org cakap asyik die je nak cakap,,,asyik muka die je,,,dan je je je...

4 comments:

Hana Farhana said...

Salam Alaik..

Semoga saudara bersabar menghadapi apa jua yang dikatakan insan sekeliling..lumrah kehidupan, adat putaran hidup.. apa-apa pun, sukses selalu.

InnAllaha ma'as sobirin....

adam said...

salam,,terima kasih ukhti,,,,

Thaaqhib Mohammed said...

jarang ada org yang bermulut pedas..tapi amat disayangi ramai..

that's you adam.

rindu masakan kamu

adam said...

hahaha,,mana ade thaqib,,,sama je dr awal hingga akhir.....

klu rindu dtg la umah,,,,insyaallah ana masak untuk enta..

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat