Friday, May 22, 2009

salam,,,



mungkin ini sedikit teguran kepada kawan2 yg mempunyai sikap yg tidak baik kepada rakan- rakan nya,,aku tegur ni bukan untuk aku seorang tapi teguran bersama,,,



klu bleh lps ni tolong la kita jaga adab berkawan agar kawan2 tidak lari daripada anda,,anda patut bersyukur mempunyai kawan yg sanggup berkawan ngn anda bertahun lama nya,,,klu tidak ada mereka aku rase dunia ni tak bermakna wat korang,,,ibarat camtula,,tapi klu DORANG tak nak kawan pun ALLAH ADE,,,klu ade sape2 yg ade sakit kan hati kawan nya cepat2 la minta maaf,,,,aku takit nnt kawan yg korang wat salah tu hatinya keras,,cepat2 lembut kan hati die ye,,,



adab yg penting untuk aku tulis adalah adab ketika bercakap,,cakap semua org bleh cakap tapi cakap tu biarlah tak mengguriskan hati kita,,ni tak,,ni cakap macam sedap mulut die je,,cakap yg boleh minta pipi di tumbuk,,klu tampar tak best,,hehehe



ape2 pun aku tulis ni untuk kawan aku yg tgh nyirap ngn kawan die,,klu aku pun nyirap ngn kawan die tu,,,tapi nak wat camne kan,,kita ni tak leh jadi seorang yg keruhkan keadann,,klu bleh aku nak jadi seorang yg pendamai,,itu yg lebih baik,,,,



untuk kawan aku tu relax bro,,u must remember ALLAH always with u,,,n dont forget ur fren always u too,,,



p/s: kat kawan kawan aku pun nak minta maaf gak ye,,klu ade salah silap,,bese la aku ni manusia biasa(ayat yg tak pernah berubah,,tu jela,,,)hehehe

1 comments:

SiS-lin said...

adat la adam..manusia x lps dr bt kesilapan... kan?
maaf memaafkan lbh murni dr yg mohon maaf tu...

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat