Tuesday, March 24, 2009


salam,,, pagi tadi aku pegi kuliah,,alhamdulillah senang sikit dapat bas,,,,klu tak macam biasela,,lambat je,,,rezeki dari ALLAH,,,syukur!!!! bila sampai je kuliah aku tgk ramai plak org malaysia yg keluar dari kelas,,,aku pun tye la kat anak datok yg aku kenal ni,,"tak de kuliah ke,." jawapan nya best jugak la untuk didengar,,nak tau ape,,"kuliah tak de,,arini ade nadwah,,"hati ku ni gembira giler,,yela tak de kuliah,,tapi difikirkan balik wat pe nak gembira,,tak seronok ke cari ilmu,,,seolh-olh bila tak de kuliah ni macam satu pesta,,,aku pun tekad,,walaupun tak de kuliah,,buku mesti dibace,,,aku pun terjumpa dengan teman serumah dan juga jiran tetangga ku,,kami pun balik la,,naik bas 24jim,,,,dalam bas aku buka buku usulfiqh,,,aku bacela sekejap semetara bas masih berjalan,,,dlm membaca tu aku buka ym kat hp,,cuba2 la untuk ym ngn x aku,,alhamdulillah die pun balas,,,jgn fikir aku ni wat maksiat ye,,aku ym ngn die ade topic yg perlu untuk diceritakan,,ilmu jugak la,,,,tapi tak sempat untuk diceritakan coz die nak balik dr ofis,,die tu keje praktikal,,tapi tak pela,,dapat tye kaba pun ok la gak,,,mesti korang tertye-tye sape la gerangan x aku tu,,tak pela rahsia,,aku seorang je tau,,hahaha,,sampai je kat mahattoh bas aku pun turun dan terus beli makarona sabi" sedap giler,,aku suka mkn makarona die,,taste aku gakla,,,alhamdulillah kenyang jugak la,,,,,lps tu kami terus balik,,,samp;ai je umh aku terus buka blog ni dan terus menulis,,nila hasil nya my story,,,ape2 pun yg penting dlm entry ttg ilmu tu,,,jgn disebab kan guru,doktor,pensyarah takde kite boleh enjoy,,byk lagi perkara berfaedah boleh di wat,,,ingatla dgn ilmu sahaja boleh menjamin masa depan kite,,,

p/s: kejar la ilmu sebaik mungkin,,,jgn tunggu disuap je,,rajin2 la mencari,,,

1 comments:

Ratu Syahadah said...

Salam alaika. apa kbr?? cht ke?? hmm...da lm xtgk. smga bla da blk m/sia nt, mkin brisi k.=)

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat