Sunday, March 15, 2009


salam,,ape yg antum boleh tgk dalam gambar ini,,,fokus kat jari bdk evil girl tu,,sgt kurang ajar,,,even tu kat negara seberang jgn fikir negara kita tak de,,,,,sedih bila terlihat ade bdk sekecil tu mampu melakukan perbuatan yang biadap terhadap orang tua,,apakah antum semua rase seperti yang saya rase,,,very-very sad,,,itu baru kecik,,kalo dah beso camne plak tu,,,nauzubillah min zalik,,,

akhlak seseorang tu menjadi terbaik apabila didikkan nya bermula dengan baik dari kecil,,,kalau kecil pun dah teruk apatah lagi bile dah besar,,,semua tu bermula dengan ibu bapa dalam membentuk anak2 mereka,,,didikkan yang terbaik dari didikkan mengikut syariat islamiah,,,

p/s: lentur buluh dari rebung nya,,betul tak,,kalu slh gtau ye,,

3 comments:

en_me said...

thanx akhi adam tewww.. singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg sempoi ittewww.. moga2 kiterr leh jadiks rakan siber yg baik2 ghitewww..

SiS-lin said...

kes mcm ni nk salah kn siapa?mereka atau ibu bapa mereka?perlu d ingt anak ibarat kain putih yg bersih,so fikir2 kan la sndri...

adam said...

saye setuju dgn kak lin,,,coz kdg2 tu kite didik dgn baik pun belum tentu anak tu boleh jadi baik,,semua tu bergantung kepda individu tu sendiri,,samaada nak ikut ke tak didikan yg dibawa oleh ibu bapa,,

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat