Monday, March 9, 2009

salam,,,


tak de ape nak tulis cuma nak crita sikit program maulidur rasul kat asrama,,,aku hepi giler la arini,,,,mana tak nya sokongan dari pelajar senior n junior memberi sokongan yang penuh kat program tu,,syabas la krew lajnah dakwah dan tarbiah,,,well done!!! tahniah juga kepada lajnah yg lain seperti lajnah perumahan yang banyak memberi input yg berkesan dalam berdakwah,,yela klu rumah cantik pun klu ahli bait nya pemalas nak solat jemaah baik tak yah dikire senagai ahli bait mithali,,,betul tak,,,,,biarlah dalam rumah bersih dari segala kekotoran dan sekali gus mempunyai ahli bait yg tidak mempunyai ciri2 kekotoran dijiwa,,,biar bersih segala nya,,,,

lagi satu yang best nya malam ni usrah aku menang tempat ketiga dalam pertandingan wat teks khutbah,,,bangga giler r,,sekurang-kurangnya kami mampu untuk membuat teks ni walaupaun tak dapat menang no satu,,,syukur alhamdulillah,,,yang tak menang tu cuba thn depan ye,,,hehehe,,,

tak lupa juga kepada tukang masak u all mmg best r,,sedap makanan korg wat,,,klu bleh wat lah selalu tak yah tunggu program,,,hahaha,,,wat amal jariah bagi mkn kat org ramai,,,byk pahala,,,kat akhwat plak,,kuih2 korg mmg best tapi perlu dipertingkat lagi untuk bg kepuasan kepada ikhwah2 yang mkn,,,ikhwah ni klu nak cari pasangan make sure masakan korg sedap2 belaka,,,yang tak pandai masak tu belajar ye,,,nnt tak laku plak klu tak pandai,,,jgn marah,,,,

ape2 pun tahniah la kepada krew yang telah menjayakan program maulidur rasul kali ini,,,u all mmg best,,,,klu wat lagi pasti kan ade makan,,,hehehe,,,baru ade feel,,,,,

menu berbuka pose: nasi putih,daging masak merah,sayur campur ye kot,,,,
menu lps program: kuih talam berlauk,kuih puding,kuih lapis yang tak nampak lapis nya,kuih seri muka,,,

tahniah kat persatuan BADAN KEBAJIKAN ANAK SELANGOR MESIR,,TERUSKAN PERJUANGAN ANDA,,

p/s: gambar aku letak kemudian,,,

3 comments:

qutuz said...

pergh best arr

Anonymous said...

salam ziarah....
kagum saya dgn perjuangan saudara dlm medan dakwah ini...
ada sedikit teguran buat saudara supaya kuat dlm perjuangan ini...
khutbah bukanlah dibuat utk dipertandingkan...dan bukan juga utk dibangga-banggakan....
khutbah itu tujuannya utk santapan rohani buat para pendengar khutbah....
perlu jelas apa tujuan dan matlamat khutbah itu dibuat...
semoga setiap apa yg kita lakukan adalah lillahita'ala...dan juga adalah utk mencari keredhaan Allah..

ayat-ayat cinta al-Quran dari Allah banyak mengingatkan kita akan keberadaan-Nya dalam setiap tindak tanduk kita...

semoga saudara kuat dalam medan dakwah ini...
teruskan usaha dan jgn putus asa dlm medan dakwah...
maafkan saya jika ada salah dan silap..

sesungguhnya Allah akan membantu sesiapa yg membantu agama...
jazakallah....

adam said...

terima kasih kepada anda yang menegur,,,ana terima teguran tu,,ape2 pun ana tak terlintas untuk berbangga dgn ape yg ana wat,,cuma satu je wat ana gembira ana telah cuba wat sesuatu yang belum ana wat,,wat khutbah la,,,susah tu,,,ape2 pun thanks,,,,

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat