Monday, March 23, 2009


salamm,,

mata aku ni dah ngntuk tapi tahan la sekejap coz nak tambahkan entry untuk blog aku ni,,,nak tulis apa ye dalam entry ni,,,dalam tangan berjalan-jalan ni fikiran ni berlegar2 untuk mencari idea,,,tapi tak muncul jugak,,,fikir lagi,,,tak dapat lagi,,,fikir lagi,,,,tak temui jua,,,ha...baru jumpa,,,,nak tahu apa die,,,tentang sabar,,klu nak tahu aku ni dulu manusia yang tak sabar,,nak cepat je,,,bila nak tu tak sanggup nak tunggu lama,,klu lama alamat nya seperti minyak disimbah kat api,,bila dah terkena minyak tu lagi marak la api tu,,,aku akui la yg sikap tu masih ade lagi dalam diri ini,tapi dah kurang sikit la,,,tapi insyaallah sikit demi sedikit kurang la tu,,doa2 kan untuk aku ye,,,,aku ingat lagi kelmarin aku pergi kuliah,,,aduyai aritu aku bad mood giler,,mana tak nya tunggu bas tak dapat2,,,sebelum aku tunggu bas, aku sound mamat arab kat azhar mase nak beli buku kuliah,,yela aku tgh beratur die nak potong plak,,lagi berapi la aku,,aku ni pantang betul org camtu,,macam nak sepak je,,tapi sabar jela,,dr membazir tenaga aku baik aku gunakan kelaseran mulut ni,,puas jugak la aku sound mamat tu,,,,,,nasib baik die dgr,,klu tak dengar alamat nya tangan ni menapakla kat muka die,,,ape2 pun satu je aku nak nasihat kan diri aku ni n org yg spesen ngn aku,,tolong la bawak bersabar dlm ape jua keadaan,,,sabarkan separuh dari iman,,,separuh tu,,klu tak sabar alamat nya separruh iman kita tak de,,,klu dh separuh tak de mmg teruk giler la diri ini,,,jgn fikir bila separuh tak de yg separuh tu ok,,,silap besoo la kawan,,,bab iman ni jgn main2,,,dari iman inila kite akan ditentukan syurga atau neraka,,,,,oleh itu nilai diri ini dgn baik2,,,tak de sapa nak ubah diri kite ni melainkan kite sendiri,,,katekan kita boleh!!!1


p/s: hidup mesti bersabar,,,,dgn kesabaran sahaja boleh menilai seseorang itu syukur nikmat atau kufur nikmat

1 comments:

SiS-lin said...

betul tu,dgn kesabaran la dpt menguji sejauh mana tahap keimanan kita kan...
Lin slalu kena gitu,tp x nk ckp byk,jd bersabar je la...

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat