Thursday, January 6, 2011

bersara....


aku begitu sedih dengan persaraan Y.M Engku Tan Sri Dato Sri Ibrahim Bin Engku Ngah kerana die dikenali sebagai BAPA PENGUMUMAN RAYA.

tapi itulah hakikat dunia setiap sesuatu itu tidak semesti kekal dan perlu diganti ibarat ketua ibarat kerajaan mana mungkin kekal!!!!!

beliau memegang jawatan penyimpan mohor raja-raja selama 22 tahun seperti yg aku dengan kat radio pagi tadi. kiranya aku umur aku 2 tahun dia dah start buat pengumuman raya dan tak percaya aku sudah besar! takjub!

apa2 pun aku mendoakan beliau sentiasa dibawah naugan RAHMAT ALLAH dan sentiasa sihat walafiat. tapi macam tak best je klu dia tak wat pengumuman raya? tapi itu tidak penting yg penting sekarang ini adalah pengumuman puasa tidak kira siapa orangnya syariat tetap syariat walaupun berganti orang yg mengumumkanya.

ape2 pun gud luck kepada orang yg baru dilantik nanti!!! boleh jadi anak2 zaman sekarang akan mengingati beliau seperti aku mengingati Y.M Engku Tan Sri Dato Sri Ibrahim Bin Engku Ngah dari kecik hingga beso!!!!

p/s: kita nantikan pengumuman perlantikan yg baru kelak!1 comments:

Thaaqhib Mohammed said...

betul2 . mesti lepas ni..raya dah tak suspen

 

Copyright © 2011 Reserved to adamhawa
Design with love by CikBulat